📌 ЗНИЖКА -5% НА ПЕРШЕ ЗАМОВЛЕННЯ | ВИКОРИСТАЙТЕ КУПОН BLACK777 У КОШИКУ | 
✈️ БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ВІД 1000ГРН Детальніше
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Зеленый Чай

Сортування:
новинка
Зелений чай "Цуй Мінь" 50 г
Код товару: 0001
В наявності
0
225.00 ₴
новинка
Зелений чай "Маоцьєн" 50 г
Код товару: 0001
В наявності
0
200.00 ₴
новинка
Зелений чай з жасмином 50 г
Код товару: 0001
В наявності
0
150.00 ₴
Зеленый Чай

Зелений чай історія появи

Легенди припускають, що чай з'явився як напій близько п'яти тисяч років тому, а імператор Шень Нун вважався одним із трьох великих, ключових постатей у розвитку мистецтв і наук Піднебесної. Хоча ви можете скептично ставитися до цієї легенди, археологічні відкриття побічно підтверджують її: найстаріше чайне листя, підготовлене для заварювання, було виявлено під час розкопок мавзолею імператора Цзін (Хань Яньлін, провінція Шеньсі, Китай), датованого другим століттям.

Примітно, що виявлений чай був зеленим, якому віддавали перевагу заможні громадяни імперії Хань. Ця перевага зеленого чаю зрештою дійшла до Японії, де чорний чай, популярний у Європі, досі не набув широкого поширення. У Китаї будь-які добавки до напою вважаються варварством; визнається лише чистий, свіжозаварений чай.

При обслуговуванні найшанованіших гостей господиня або дочка глави сім'ї подає чашку, тримаючи її на рівні брів на знак поваги. У XVII і XVIII століттях чайні напої, насамперед чорний чай, стали популярними у Європі та півночі Сполучених Штатів. Зокрема, після сумнозвісного «Бостонського чаювання» північноамериканці перейшли на каву на знак протесту проти непомірних податків, що накладаються на чайне листя, що імпортується з Китаю та Індії до британської колонії на той час.

Що робить зелений чай унікальним?

Всі сорти, включаючи чорний, зелений та білий, походять з листя одного й того ж чайного куща. Їх відмінності обумовлені методами приготування, що використовуються. Повністю ферментоване листя дає темний і яскравий настій, у той час як неферментована сировина дає найлегший і ніжний настій. Зелений чай займає становище між цими двома крайнощами. Подібно до інших типів листя, він піддається зав'ялюванню для усунення зайвої вологи і окислюється максимум два дні. Щоб зупинити окислення, сировину обробляють парою, у результаті рівень ферментації становить лише від 3% до 12%. Готові до заварювання матеріали мають різноманітний зовнішній вигляд: тонкі «голки», щільні «кульки», трохи грубий порошок та просто скручене листя. Незважаючи на відмінності, всі типи мають характерний відтінок від блідо-зеленого до глибокого попелясто-зеленого або хвойного, що супроводжується трав'янистим ароматом. Отриманий настій або відвар виходить світлим, із золотистими або зеленими тонами і з ледь вловимою насолодою в смаку.

 Примітка: виражена гіркота напою свідчить про погану якість або неправильне зберігання інгредієнтів, надмірний час наполягання або заварювання занадто гарячою водою. Гіркота ароматизованого зеленого чаю може змінюватись, але часто він має сильніший солодкий, гострий або пряний смак. Ця зміна залежить від типу та пропорції добавок, що використовуються. Серед найпопулярніших смаків – жасмин, бергамот (широко відомий як «Ерл Грей»), м'ята та лимон.

Як заварювати китайський зелений чай?

Заварювання зеленого чаю слідує певному правилу, відомому як правило 2:5:6. Це означає, що після двох хвилин заварювання чай стає бадьорим, а після п'яти хвилин заспокійливим. Однак, якщо заварювати його протягом шести хвилин, він починає втрачати свої унікальні якості та просто стає напоєм для пиття. Ідеальною температурою для заварювання води вважається 75-80 градусів за Цельсієм, а найкраща тривалість заварювання становить від 1 до 3 хвилин. Більш дорогі сорти можна заварювати за більш низьких температур, оскільки вони «розкривають свій смак» швидше і їх можна заварювати кілька разів, хоч і протягом короткого періоду часу. Навпаки, менш дорогі сорти вимагають вищої температури води та тривалішого періоду заварювання, і не рекомендується заварювати їх повторно.

Незвичайні факти про зелений чай

✔ В Азії унікальний суп готують із листя зеленого чаю, посиленого часником і соєвою олією в бульйоні, часто у супроводі риби чи м'яса. Крім того, використане чайне листя служить інгредієнтом у м'ясних маринадах. Японський зелений чай, відомий як «генматая», що дослівно перекладається як «коричневий рисовий чай», має харчову цінність, порівнянну з «супом». Приготування включає обсмажування листя і їх приготування разом з неочищеним рисом.

✔ Історично цей напій був як їжею, так і освіженням для бідних.

✔ У косметології зелений чай широко використовується у вигляді екстрактів і гідролатів, виступаючи як омолоджуючий, тонізуючий та зволожуючий інгредієнт.

Де придбати зелений чай

Якщо ви вирішили скуштувати справжній зелений чай з Китаю, то вам слід звернути увагу на асортимент інтернет-магазину BlackGreen. У нас ви можете купити зелений чай найвідоміших сортів та познайомитися з усією палітрою смаку цього напою. Доставка товару ми здійснюємо транспротними службами у всі міста України, такі як Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Львів та інші.

Розгорнути