📌 ЗНИЖКА -5% НА ПЕРШЕ ЗАМОВЛЕННЯ |
ВИКОРИСТАЙТЕ КУПОН BLACK777 У КОШИКУ 
| 
✈️ БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ВІД 1000ГРН Детальніше
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Білий Чай

Сортування:
НОВИНКА
0
265.00 ₴
НОВИНКА
0
525.00 ₴
НОВИНКА
0
165.00 ₴
5
165.00 ₴
5
165.00 ₴
1
165.00 ₴
2
100.00 ₴
Білий Чай

Білий чай- супер користь

Бай ча (白茶), широко відомий як білий чай, — це набір сортів, які відрізняються легкою ферментацією та обмеженою обробкою. Ці чаї, які вважаються елітними, мають ніжний смак і численні цілющі властивості.

Назва Бай Ча походить від тонких сріблястих волосків на його ніжних бруньках, які служать для захисту рослини від низьких температур. Більша колекція цих бруньок призводить до напою, який є водночас благороднішим і дорожчим.

Понад вісім століть існують технології виробництва. Білий чай, який колись вважався імператорським, був настільки непомірним, що дозволити собі його придбати могли лише представники вищих верств суспільства.

У китайській народній медицині чай асоціюється з «білим» елементом, який уособлює метал. Вважається, що він усуває «внутрішнє тепло», фактор, що сприяє різним захворюванням. Спочатку цей напій використовувався в лікувальних цілях і відігравав роль у ритуалах буддійської медитації, але з часом він став невід’ємною частиною щоденних звичаїв чаювання.

Білий елітний чай виробляється виключно в Піднебесній за рецептом, якому приблизно 10 століть. Виробництво в основному відбувається на фермах у провінції Фуцзянь, особливо багато на чайних фабриках, які можуть похвалитися екологічно чистими плантаціями в окрузі Фудін. Сировина збирається з кущів Da Bai Hao, які часто називають «великим білим пухом».

У 21 столітті в Таїланді, Індії та Шрі-Ланці почали вирощувати білі сорти. Хоча вони можуть бути схожі на оригінал, вони не мають смаку та корисних якостей.

Визначальною рисою білого китайського чаю є мінімальне окислення його сировини, як правило, близько 5-7% ферментації. Майстер прагне мінімально впливати на чайне листя, щоб зберегти його природний смак і користь для здоров'я. Як наслідок, Бай Ча не піддається інтенсивному обсмажуванню, дробленню чи скрученню, характерним для червоних сортів або улунів.

Фази виробництва:

➊ У суху і ясну погоду березня і квітня починається ручний збір сировини. Щоб заварка не поглинала сильні запахи, збирачам заборонено вживати часник і спеції напередодні. Якщо в цей період випадають тривалі опади, виникає загроза втрати врожаю, що згодом призводить до зростання ціни на білий чай.

➋ Бруньки на листках сортують, залишаючи тільки пружні, здорові та красиві, а дрібні, пошкоджені та підмерзлі вибраковують.

➌ Важливе значення має контроль за умовами сушіння (природне сушіння) сировини, а також своєчасне перенесення збору в затінене місце. Такі фактори, як спека, сильний вітер і вологість, можуть пошкодити продукт. Тому особам, які не мають достатнього досвіду, випускати елітний білий чай заборонено.

➍ Після процесу бродіння під сонцем і в тіні легке нагрівання в духовці «запечатує» смак. Щойно вироблений Bai Cha має дозріти приблизно місяць, перш ніж його розфасують для продажу.

Розсипний чай — це типова форма, в якій продається китайський білий чай, тоді як купівля його в тортах і кубиках — менш поширений варіант. Іноді це пов'язано з включенням квітів жасмину або хризантеми.

Види - який білий чай найкращий?

Купуючи білий чай в інтернет-магазині, ви повинні розглянути чотири основні варіанти:

✔ Бай Хао Інь Чжень, відомий тип, який називають Срібними голками;

✔ Бай Му Дан, відомий під назвою Біла півонія;

✔ Шоу Мей, який називають Бровами старця;

✔ Гун Мей або Подарункові брови.

Види харчової сировини у них різні. Наприклад, Бай Хао Інь Чжень виробляють з м'яких соковитих бруньок. Експорт цього білого чаю за межі Китаю був заборонений до 19 століття, але тепер його можна купити в Україні. Bai Mu Dan створюється з пухнастої бруньки разом з двома верхніми листками, які піддаються гетерогенній ферментації. Gong Mei складається з однієї бруньки і чотирьох листочків, а Shou Mei взагалі не містить бруньок. Перші два сорти вважаються найякіснішими, а інші відносять до «дрібних» форм.

Листові види стійкі при зберіганні. У результаті існує старий Бай Ча, якому більше 5 років, позначається префіксом «лао».

З якого сорту почати? Вишуканий Бай Хао Інь Чжень представляє тонкий смак, який може бути важко оцінити тим, хто звик до підсолодженого чорного чаю. Таким чином, новачкам рекомендується починати з основ — взяти зразки Гун Мей або Шоу Мей — перш ніж переходити до більш складних різновидів.

Чому варто купити китайський білий чай?

Заслуговує на увагу особливість його білих сортів. Складний аромат залучає відтінки фруктового кошика, соковитої дині та терпкої ягідної есенції. Як правило, із зростанням ціни сорту зростає і насиченість його смакового профілю.

Білі сорти ще з часів імператорів називали «чаєм молодості та здоров'я». Їхня цінність пояснюється не лише витонченістю, але й терапевтичними перевагами. Завдяки дбайливій обробці, яка уникає інтенсивного обсмажування, чайне листя зберігає вітаміни Р, С, групи В, антиоксиданти та амінокислоти.

Ключові характеристики:

✔ Він підвищує ясність розуму, підвищує настрій і знімає стрес. Він відновлює енергію та допомагає впоратися з безсонням.

✔ Відновлюючи на клітинному рівні, освіжає колір обличчя та очищає шкіру від запалень. Існує вагома причина, чому екстракт білого чаю вважається цінним інгредієнтом у косметиці.

✔ Завдяки низькому вмісту кофеїну цей напій можна пити в будь-який час доби. Він забезпечує баланс, не перевантажуючи нервову систему.

Іноді звичайний зелений чай плутають з білим. Хоча важко відрізнити їх з першого погляду, смак імітації слабкий і розпливчастий, і вона містить значно нижчу концентрацію корисних сполук.

Як правильно пити і зберігати Білий чай

Що стосується заварювання та зберігання, делікатний характер білого чаю означає, що будь-які помилки в процесі заварювання можуть зіпсувати його смак. Необхідно враховувати три фактори:

➊ Вода. Вибирайте бутильовану або фільтровану воду, уникаючи мінеральної або водопровідної води, яка містить тверді домішки.

Температура. Відіграє вирішальну роль у заварюванні чаю; чим вище температура води, тим швидше і ароматніше настоїться чай. Однак рекомендується уникати надмірного нагрівання, оскільки це може призвести до гіркоти. Бажано дати окропу охолонути до 60-65°C. Для найкращого аромату рекомендується використовувати розпарені тіпси.

➌ Важлива тривалість заварювання. Рекомендується варити за китайським методом короткого настоювання. Початкова інфузія повинна тривати 10 секунд, а наступний час замочування подовжується ще на 5-15 секунд. На одну чашку достатньо від 2 до 10 грам сухого чаю. Кожна порція розрахована на 3-5 настоїв, залежно від таких факторів, як якість, сорт і вік.

Уникайте використання металевого посуду. Найкраще заварювати бай-ча в чайнику або гайвані зі скла, кераміки або ісінської глини.

Ніжний чай з мінімальною ферментацією легко сприймає запахи, тому його необхідно зберігати в герметичній тарі при температурі не нижче 0°C. На відміну від зелених чаїв, білі сорти мають більший термін зберігання. Наприклад, витриманий Бай Му Дан у торті стає ще ароматнішим через 5-10 років.

Купити білий чай в Україні - які варіанти?

Білий чай в наявності в інтернет-магазині BlackGreen. Для тих, хто шукає якісний білий чай в Україні, команда магазину BlackGreena співпрацює з фабриками родини Фудін, які створюють преміальні та доступні варіанти з органічно чистого чайного листя та бруньок. В результаті ми надаємо можливість купити справжній білий чай в Києві з можливістю доставки по всій Україні.

У нашому асортименті представлені традиційні сорти. Цей розсипний чай можна придбати порціями, ідеально підходить для ознайомлення з вибором. Крім того, він доступний у вигляді пресованих коржів, квадратів і порційних кульок, що полегшує приготування вдома, в офісі чи в дорозі.

Розгорнути