📌 ЗНИЖКА -5% НА ПЕРШЕ ЗАМОВЛЕННЯ | ВИКОРИСТАЙТЕ КУПОН BLACK777 У КОШИКУ | 
✈️ БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ВІД 1000ГРН Детальніше
Каталог
Головна
Закладки
0
Порівняти
0
Контакти

Да Хун Пао

Сортування:
новинка
0
265.00 ₴
новинка
0
400.00 ₴
новинка
0
300.00 ₴
Да Хун Пао

Да Хун Пао - відомий п'янкий чай

Да Хун Пао, чай, відомий своїм легендарним впливом, відноситься до категорії темних улунів. Його походження можна простежити до провінції Фуцзянь, а саме у горах Уї, де його вирощують та виробляють.

Да Хун Пао (Великий червоний халат) також називають «Імператором і перлиною» серед чаїв або просто ДХП. Цей конкретний сорт набув такої великої популярності, що лише 20 грамів його було продано на аукціоні за приголомшливі 40 000 доларів, що зміцнило його статус найдорожчого чаю та встановило світовий рекорд.

Що стосується популярності, то лише небагато чаїв можуть змагатися зі славою Да Хун Пао, наприклад, Те Гуань Інь або Пуер. Однак, коли справа доходить до великої кількості міфів і домислів в Україні, Да Хун Пао, безперечно, лідирує. Ходять чутки, що цей китайський чай має здатність зцілювати, сп'янювати та просвітлювати.

Від куди з'явився Дахунпао

Да Хун Пао, вирощений серед кам'янистої місцевості Уї на північному заході провінції Фуцзянь, є різновидом скельного чаю улун. Сам регіон може похвалитися захоплюючими дух пейзажами, стародавніми буддійськими монастирями та багатим мікроелементами глинистим грунтом. Ці чайні плантації можна знайти на висоті від 500 до 700 метрів.

Щодня Уї приваблює безліч туристів, які бажають відчути справжній смак Да Хунпао. Хоча цей легендарний чай вважається невеликим у порівнянні з іншими містами Піднебесної з населенням близько 230 тисяч жителів, попит на цей легендарний чай настільки високий, що торгівля продовжується до пізньої ночі.

Уї, що знаходиться під охороною держави, являє собою територію, що включає 99 скель, 36 гірських вершин і річку Цзюцюсі, відому свою «дев'ять закрутів».

У цьому безтурботному місці можна помилуватися неземним ранковим туманом, вирушити в одиночну подорож, щоб розгадати таємниці існування, і вирушити в подорож цікавими туристичними стежками. Тим не менш, першим жестом гостинності, що надається відвідувачам, є миска ароматного чаю Да Хун Пао, що димиться, хоча регіон може похвалитися різноманітним асортиментом сортів улунів, крім знаменитого «Великого червоного халату». Уі відомий як батьківщина сім'ї Ян Ча, яка виробляє вишуканий бірюзовий чай, до якої входять такі шановні імена, як Шуй Сянь, Ті Луохань, Чжоу Гуй та Ба Сянь.

Згідно з легендою про Да Хун Пао, вважається, що він має чудові цілющі здібності. Мати імператора важко захворіла, і її стан залишався невиліковним, поки серед крутих схилів не було виявлено дерево. З листя цього дерева готували відвар, який зрештою відновлював жінці здоров'я. На знак величезної подяки імператор вирішив одягнути рослини в чудове малинове вбрання, що дало початок його тезці.

Походження чаю

Є історія, яка розповідає про нещастя студента, який знепритомнів від сонячного удару дорогою на іспити. На щастя, ченці змогли виправити його стан, напоївши його цілющим чаєм. Спочатку лише привілейована китайська аристократія дозволяла собі споживання Дахун Пао. Однак згодом воно ставало дедалі доступнішим для широких верств населення. На даний момент вартість Да Хун Пао коливається від 300 гривень за 100 грам. Незважаючи на це, у таких містах, як Одеса та інші регіони України, цей напій, як і раніше, вважається чимось екзотичним.

Стародавній скарб Вишані, відомий як 6 материнських кущів, має величезну цінність в очах мешканців. Ці священні рослини, історія яких налічує тисячі років, вважалися настільки цінними, що ще 2006 року вони були застраховані на приголомшливу суму трильйон юанів. Збір цих рослин суворо заборонено, і з останніх партій дбайливо зберігається у престижному сховищі. музей, розташований у Пекіні.

Вибір Великого Червоного Халату

У Притулку Дев'яти Драконів, батьківщині такого бажаного чаю Да Хун Пао, процвітають оригінальні материнські кущі. Ці кущі, що дають найдорожче чайне листя, на жаль, страждають від ослабленого росту і дають скромний урожай. Однак завдяки ретельному збиранню живців та вмілому відбору з'явилися нові дерева. Ці молоді дерева тепер забезпечують потрібну сировину для задоволення потреб ринку.

Цена чая Да Хун Пао увеличивается в прямой зависимости от его близкого сходства с материнскими кустами, из которых он происходит.

Під час поїздки до Китаю 1974 року президент Річард Ніксон отримав спеціальний подарунок — пакетик із 50 грамами чаю. Мало він знав, що цей подарунок був половиною річного врожаю оригінальної чайної рослини. У Гуанчжоу та Гонконгу щорічно відбуваються аукціони, на яких вартість цього унікального сорту чаю може злітати до сотень тисяч доларів. Фактично, ще 2002 року кілограм цього чаю преміум-класу коштував приголомшливі 600 000 доларів.

І в Піднебесній, і в Україні чай Да Хун Пао доступний для покупки. Це суміш нащадків рослин із Уйшаня. Вартість вибраних інгредієнтів вища, але при менш складному підборі можна отримати доступніший варіант. Смак Да Хун Пао визначається не тільки якістю інгредієнтів, а й впливом різних факторів, таких як погодні умови, досвід майстра, процес обсмажування та інші складні аспекти виробництва.

Виробництво Да Хун Пао

У процесі отримання ароматного Да Хун Пао сировина проходить кілька стадій обробки, аналогічно методам, що використовуються для пуера або Ті Гуань Інь.

 Щороку, з березня до травня, інгредієнти для Да Хун Пао ретельно збираються вручну. Ці дорогоцінні матеріали дбайливо перевозять у високих плетених кошиках із плантацій і делікатно розкладають на свіжому повітрі, де їх терпляче залишають для сушіння.

 Для створення чаю Да Хун Пао пагони піддають сушінню в барабані. Цей барабан нагрівається гарячим повітрям, що виходить із кошика, наповненого деревним вугіллям. Під час цього процесу зайва волога видаляється, а зелене листя залишає бродити, внаслідок чого чай Да Хун Пао набуває виразного димного смаку. Хоча бюджетні альтернативи можуть використовувати для опалення електрику або газ замість дров, якість чаю може постраждати.

 Листя відправляється у валик, де у зборі робляться невеликі надрізи, що виділяють сік. Потім аромат закріплюється під час наступного процесу сушіння, і чаю дають час відпочити перед відправкою на другий етап сушіння. Після того як листя скручене в поздовжньому напрямку, воно перетворюється на мао ча, напівфабрикат.

 Після того, як живці розділені жінками, чай улун переходить у фазу хунпей, де його обережно варять у кошиках над вугіллям. Тривалість цього процесу нагрівання визначається майстром і зазвичай становить не менше двадцяти чотирьох годин. В результаті чай улун перетворюється на багату ароматну суміш, наповнену дражливими відтінками спецій та димності.

Да Хун Пао, різновид темного чаю улун, можна купити як у розсипному вигляді, так і в пресованому вигляді в коржики, точі або млинці, схожі на чай пуер. Вибір пресованої версії зручніший для зберігання. Коли темний улун витримується протягом кількох років у такому стисненому вигляді, його називають «лаоськими» блендами. Цікаво, що смак Хун Пао не погіршується з віком; замість цього він набуває більш глибокого та вишуканого смаку.

Різновиди китайського чаю дахунпао

Вартість чаю Да Хун Пао залежить від якості використовуваної сировини. Чистота купажу, ступінь обсмажування та конкретний регіон, у якому вирощується чай, все це впливає на його сорт.

 Чжень Янь Ча, відомий як Утьос - Да Хун Пао преміум-класу, бере початок з туманних гірських ущелин. Неповторний смак цього чаю обумовлений багатим мінералами глинистим грунтом, що створює мелодійну симфонію смаків. У Китаї цей чарівний звук називають «мелодією скелі». Хоча цей чай червоний халат має великий попит на китайському ринку, в Україні це рідкісна знахідка. Тим не менш, ми з гордістю пропонуємо цей винятковий чай улун у Києві.

 Бан Шань Ча, також відомий як чай з напівскелі, росте поблизу гірських баз. Знамениті властивості цього чаю зменшуються у міру того, як плантації віддаляються від скель Уішань. Вирощування Бань Шань Ча поділено між місцевими фермерами, які старанно виготовляють невеликі партії цього вишуканого чаю.

 Вай Шань Ча, розташований у Зовнішніх горах, є місцем вирощування терасного Да Хун Пао. Ця конкретна суміш доступна за доступнішою ціною в порівнянні з іншими сортами, такими як пуер масового виробництва. Великі корпорації зазвичай мають плантації в низинах, де сировину збирають машинами, а не вручну. В результаті кінцевому продукту не вистачає гладкості та бархатистої текстури. Він також менш стійкий до пролиття рідини у процесі заварювання. Стережіться деяких магазинів в Одесі та інших містах, які можуть спробувати продати цей тип ДаХунПао за завищеною ціною, помилково стверджуючи, що це суміш рок-музики преміум-класу.

Нагрівання можна розділити на слабкий, середній та сильний рівні. Коли Да Хун Пао обсмажується у фритюрі, він набуває хрумкого шоколадно-чорного вигляду і випромінює яскравий «кавовий» аромат. Яскравим прикладом є Да Хун Пао Нонг Сян, відомий своїм багатим ароматом. З іншого боку, трохи обсмажені сорти позбавлені інтенсивності аромату і більше схожі на Дянь Цунамі.

Да Хун Пао найвищої якості називають "високим сортом". Це чай улун, який виготовляється виключно із листя одного виду куща. Також широко доступні суміші, такі як комбінація врожаю з кущів Чжоу Гуй та У Шуй Сянь.

Як вибрати якісний ДаХунПао

Визначення якості чаю Да Хун Пао виходить за межі простого розгляду його вартості. Натомість при виборі зосередьтеся на характеристиках чаю.

Чайні листя, піддані високого ступеня обсмажування, набувають більш темного вигляду, а злегка обсмажені зберігають легкий зеленуватий відтінок. Отриманий настій має глибокий бурштиновий колір, що нагадує коньяк. Він пропонує багатий смаковий профіль із тонким присмаком, який переходить у чудові фруктові ноти, залишаючи після себе приємний та солодкий стійкий смак.

Все чайне листя у високоякісному улуні має бути відносно однорідним за розміром. Якщо вони здаються надто яскравими, можливо, використовувався барвник. На ділянці повинно бути сміття, грубих гілок чи іншого сміття. Коли сорт Да Хун Пао піддається інтенсивному нагріванню на вугіллі, чай виділяє чудовий аромат смажених горіхів, шоколаду, спецій та нотку диму. Однак наявність кіптяви та гіркоти не характерна. Сорт Да Хун Пао Цзіньпін виділяє гармонійний аромат, що майже нагадує темно-чорний колір. Коли ви розтираєте листя між пальцями, вони не повинні розсипатися в пил або злипатися, навіть якщо це витриманий чай Лао Да Хун Пао.

Склад цього сорту повністю натуральний, позбавлений будь-яких доданих ароматизаторів. На відміну від китайських експертів, які іноді змішують зелений чай з нирками жасмину, пагонами бамбука і пелюстками троянд, з ДХП такі експерименти неможливі. Бажано утриматися від одночасного придбання кілограмових партій Да Хун Пао; натомість рекомендується спочатку спробувати чай. Для цього магазин «Чай» пропонує фасування по 25 грамів від 80 гривень. Чудовий чай улун здатний витримати щонайменше 8 заварок, розкриваючи нові грані смаку з кожною наступною заваркою.

Який ефект

Після новонабутої репутації чаю як «сп'янілого», попит на Да Хун Пао в Києві різко зріс. Частково цей сплеск можна пояснити популярністю пісень Басти, які викликали у багатьох людей бажання випробувати на собі дію чаю улун. Однак важливо відзначити, що Да Хун Пао, як і Ті Гуаньінь чи Пуер, не викликає жодної форми алкогольної інтоксикації. Натомість він має м'який медитативний вплив, сприяючи відчуттю присутності та ясності розуму, відновлюючи баланс і надаючи перепочинок від хаосу повсякденному життю.

За легендами Піднебесної, початкова подача Да Хун Пао своїми мелодійними якостями нагадує струнку кантату. Друга чаша, навпаки, огортає почуття вирує симфонією ароматів. Що ж до третього, він дарує п'ючому глибоке почуття мудрості і спокою. Цей улун призначений для тих, хто цінує мистецтво споглядального чаювання та неквапливих дискусій.

Користь Да Хун Пао 

Да Хун Пао має різноманітний спектр корисних властивостей завдяки багатому складу, що включає близько 400 необхідних для організму речовин, таких як флавоноїди, вітаміни, поліфеноли, кофеїн та теофілін.

 Улун має безліч корисних властивостей, які можуть мати практичне застосування.

 Покращує процес травлення, а також зміцнює імунну систему та кровоносні судини.

 Усуває затримку рідини та зменшує запальні процеси в організмі. Очищає кровообіг, усуваючи шкідливі речовини, такі як токсини, нікотин та алкоголь.

 Посилює метаболічні функції, прискорює метаболізм жирів.

Цей чудовий напій зарядить вас енергією на весь день, посилить приплив крові до мозку, підвищить працездатність та покращить пам'ять. Протягом дня це підніме ваш настрій, викличе розслаблення, зніме втому та омолодить ваші почуття. Людям, які проживають у таких містах, як Харків, Дніпро та інших міських районах з поганими екологічними умовами та неспокійним способом життя, настійно рекомендується вживати чай Да Хун Пао для зміцнення імунітету та життєвого тонусу. Для придбання цього чаю доступні зручні варіанти доставки.

Як пити та заварювати правильно

Незалежно від джерела купівлі Да Хун Пао, чай буде упакований або у розсипному вигляді з вакуумною запечаткою, або спресований у компактний млинець або плитку. Якщо ви виберете останнє, то для приготування знадобиться лише невелика порція. Щоб повністю розкрити потенціал та переваги чаю улун, рекомендується заварювати його прямоточним методом.

➊ Підготуйте воду. Наприклад, водопровідна вода містить небажані домішки, які можуть зіпсувати смак напою. Дайте йому відстоятись або виберіть більш м'яку альтернативу у пляшці.

➋ Почніть з нагрівання чайника, гайвані або типоду в окропі. Далі вводите по 7 г заварки на кожні 150-200 мл рідини.

➌ Для початку додайте воду та одразу ж видаліть її через невеликий 5-секундний інтервал; ця початкова заливка служить для очищення та пропарювання чайного листя.

➍ Дозвольте другій протоці затриматися на більш тривалий термін (від 10 секунд), перш ніж приступити до розливу. Продовжуйте повторювати цей процес ще 6-8 разів. поступово збільшуючи час наполягання з кожним наступним заливанням.

Для отримання максимальної насолоди рекомендується вживати без додавання цукру. Щоб зберегти якість чаю, найкраще зберігати його в прохолодному темному місці та забезпечити захист від вологи та будь-яких небажаних запахів.

У даній категорії інтернет-магазину BlackGreen у вас є можливість купити чай Да Хун Пао та замовити його зручну доставку у різні міста України, включаючи Харків, Одесу та Чернігів. Ціна чаю залежить від його сорту. У нашому асортименті є листовий варіант, а також пресований чай. Великий червоний халат, який ідеально підходить для повсякденних чаювання. Крім того, ми пропонуємо колекційні млинці та подарункові набори для тих, хто шукає унікальні та особливі чаювання.

Розгорнути